google-site-verification=5hWSVQ193mCqPdre_SIGMP_ZjIHTvMflXnJnBO_Q35o آموزش کتیا، جزوه آموزش محیط ارگونومی Human Builder در نرم افزار کتیا CATIA
مجموعه فایل های آموزش مقدماتی تا پیشرفته نرم افزار کتیا (CATIA) و مجموعه کتب, جزوات, پروژه و مقالات تخصصی مهندسی مکانیک (ساخت و تولید, جامدات, سیالات)


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آموزش کتیا، جزوه آموزش محیط ارگونومی Human Builder در نرم افزار کتیا CATIA
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : سه شنبه 14 ارديبهشت 1395

 

ارگونومی، به بیان ساده روشی است که نیازها، توانائی ها و محدودیت های جسمی و ذهنی انسان را کانون اصلی طراحیِ محصولاتِ مورد استفاده، مشاغل و محیط اطراف او قرار می دهد، تا ضمن تأمین آسایش، سلامت و ایمنی، موجب افزایش کارائی او گردد.

دانش ارگونومی (که در ایالات متحده آمریکا، مهندسی عوامل انسانی نیز نامیده می شود) شصتمین سالگرد تولد خود را در سال 2009 میلادی جشن گرفت. با این وجود، مطالعۀ اثر متقابل انسان و محیط کارش، در مکتوبات اوایل قرن شانزده میلادی نیز دیده می شود. حتی واژه ارگونومی، متشکل از دوکلمه یونانیِ  "اِرگون" به معنای "کار" و "نُموس" به معنای "قانون" ، درسال ۱٨۵۷ میلادی به منظور تأکید بر علمِ کار ابداع گردیده بود. اما همان طور که اشاره گردید، کمی بیش از نیم قرنِ پیش، زمانی که در جنگ جهانی دوم، دانشمندان، سیستم های پیشرفته، اما در مجموع کم فایده ای را به دلیل در نظر نگرفتن شرایط نظامیان استفاده کنند طراحی کردند، ارگونومی در قالب یک دانش حائز اهمیت مطرح گردید. با گذشت زمان این مطلب آشکارتر گشت که افزایش کارائی و ایمنی در محصولات و سیستم ها، منوط به در نظر گرفتن طیف وسیعی از عوامل محیطی و انسانی است، که این آگاهی، دانش ارگونومی را درطول سالیان به جایگاه امروزی خود سوق داده است.                        

ارگونومی به عنوان یک دانش نوپا، تکیه بر تحقیقاتِ انجام گرفته در بستر علومی نظیر روانشناسی، فیزیولوژی، آناتومی، بیو مکانیک، طراحی و آنتروپومتری (علم اندازه گیر یا ابعاد بدن) دارد. به همین دلیل امروزه شاهد مشارکت و تعامل طیف گسترده ای از تخصص ها، به طور مثال مهندسی صنایع، طراحی صنعتی، مهندسی ایمنی، شاخه های مختلف علوم پزشکی و پیراپزشکی، روان شناسی و معماری، در پیشرفت و گسترش روز افزون این دانش هستیم.

با توجه به اینکه امروزه اغلب محصولات ابتدا به وسیله نرم افزارهای مهندسی همچون نرم افزار CATIA طراحی شده و سپس به مراحل نهایی تولید می رسند لزوم وجود نرم افزاری برای محاسبه ارگونومی لازم و ضروری است که نرم افزار کتیا به عنوان یکی از قوی ترین نرم افزارهای مهندسی این کار را به طور کامل انجام می دهد.

جزوه آموزش محیط ارگونومی Human Builder در نرم افزار کتیا CATIA مشتمل بر 56 صفحه، در 4 فصل، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی با فرمت pdf، به ترتیب زیر گردآوری شده است:

فصل اول:

* محیط Human Builder

* مشخصات آدمک در درخت طراحی

* دستور Forward Kinematics

فصل دوم:

* تعیین موقعیت آدمک با استفاده از Compass

* حالت های استاندارد آدمک

* کپی کردن آدمک

* حرکت دادن اعضای آدمک با ابزار Inverses Kinematics

فصل سوم:

* آشکار نمودن برخوردها

* تغییر صدای برخورد در نرم افزارCATIA

* مشاهده محیط کاری از دیدگاه آدمک

* معرفی جعبه ابزار Constraint Manikin

* نشاندن آدمک بر روی صندلی خودرو

فصل چهارم:

* متحرک سازی و شبیه سازی عملیات آدمک

* محیط آنتروپومتری در CATIA

جهت دانلود جزوه آموزش محیط ارگونومی Human Builder در نرم افزار کتیا CATIA بر لینک زیر کلیک نمایید:

آموزش کتیا، جزوه آموزش محیط ارگونومی Human Builder در نرم افزار کتیا CATIA



:: موضوعات مرتبط: Ergonomic Design، ،

آموزش کتیا، آموزش مدلسازی انسان در محیط Human Builder نرم افزار CATIA
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : پنج شنبه 2 ارديبهشت 1395

 

محیط Human Builder نرم افزار کتیا، به مدل كردن انسان به عنوان اولین مرحله تحلیل برهم كنش بین محصول و انسان اختصاص دارد. عوامل انسانی یكی از مهمترین پارامترها در طراحی ماشین آلات و ابزار می باشند. هدف مهندسی عوامل انسانی سازگار كردن محیط و وسایل كار با عملكرد انسان در ارتباط با مشخصه های فیزیكی، ذهنی، ادراكی، حسی و .... انسان می باشد.

مدل دیجیتالی انسان در محیط Human Builder

از اطلاعات مربوط به این سازگاری می توان در طراحی تجهیزات، محیط های كاری و ... استفاده كرد. این اطلاعات باید كمك كند تا محیط ها و طرح های فراهم شده بیشترین راحتی كار و ایمنی ممكن را برای انسان تامین كند و همچنین اطلاعات مربوط به انواع محدودیت های ظرفیتی انسان نیز باید تامین گردد.

محدودیت حركت بازوی انسان دیجیتالی

مهندسی عوامل انسانی را ارگونومی می نامند. محیط Human Builder وظیفه مدل و هدایت دقیق یك انسان دیجیتالی را با هدف تحلیل رفتار و برهم كنش با محیط اطراف بر عهده دارد. این مدل های دیجیتالی از پیش تعریف شده با ابعاد پارامتریك در اختیار طراح قرار دارد.

 حالت یك دست دیجیتالی هنگام نگه داشتن اجسامی با فرم های متفاوت؛ حالت نگه داشتن جسمی مانند یك پیچ (1)، جسم كروی (2) و جسم استوانه ای (3)

بدن دیجیتالی طراحی شده برای CATIA V5 یكی از دقیق ترین مدل های دیجیتالی موجود از انسان است. این بدن با دارا بودن 99 اتصال حركات یك انسان را شبیه سازی می نماید. مشخص كردن جنسیت مدل، انواع روش های حركت دادن اعضا بدن با توجه به خصوصیات بدن (مثلاً محدودیت حركت زاویه ای بازوی انسان)، مجموعه ای كامل از حركت های خاص (مثلاً تفاوت فرم نگه داشتن یك جسم سیلندری و یك جسم كروی در دست)، امكان ذخیره مدل های ایجاد شده در یك كاتالوگ برای استفاده مجدد، ساخت انیمیشن از حركت ها و ابزار پیشرفته شبیه سازی فضای دید یك انسان از امكانات محیط Human Builder است. مدل های دیجیتالی تنها در طراحی و بهینه سازی محصولات بكار نمی روند بلكه از آنها برای شبیه سازی عملیات مونتاژ و بسته بندی در خطوط تولید و تعمیر و نگهداری نیز استفاده می شود تا آسیب های احتمالی وارده به بدن كارگران خط تولید و دسترسی آسان تكنسین برای بازرسی و تعمیر قسمتی از یك ماشین مورد بررسی قرار گیرد. البته در این راه DELMIA نیز به كمك CATIA می آید...

آموزش مدلسازی انسان در محیط Human Builder نرم افزار CATIA، یکی از کتاب های مفید و کاربردی در زمینه مدلسازی انسان و هدایت دیجیتالی آن با نرم افزار کتیا می باشد. این کتاب مشتمل بر 363 صفحه، به زبان انگلیسی روان، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF، به ترتیب زیر گردآوری شده است:

Getting Started

Standard Manikin Creation
Creating a Forearm/Hand Model
Changing Manikin Display Attributes
Using the Sub-Tree
Manikin Attribute Organization

User Tasks

Using Forward Kinematics
Assigning Descriptions - Memos
Using the Copy/Paste Function
Using the Inverse Kinematics Modes
Applying Standard Poses
Making the Manikin Stand
Positioning the Manikin with the Compass
Using the Posture Editor
Using the Reset, Mirror Copy, and Swap Functions
Global Posture Reset
Global Posture Swap
Local Posture Reset
Local Posture Mirror Copy
Local Posture Swap
Vision Posture Reset
Accessing the Graphical Properties of Segments
Changing the Color of a Segment
Changing the Properties of Ellipses
Changing the Properties of Segments
Changing the Transparency of the Surfaces
Accessing the Graphical Properties Toolbar
Whole Manikin Graphical Properties
Accessing Other Vision Options
Using Posture Undo/Redo
Retrieving Center of Gravity Coordinates
Redefining the Manikin Referential
Load Parameters
Using Global Collision Detection
Using the Place Mode
Manikin Save/Update/Reload
Using the Vision Function
Type Field
Field of View Tab
Distance Tab
Window Display Tab
Interactive Positioning with the Reach Mode
Attaching an Object to a Manikin Segment
Redefining the Offset for Inverse Kinematics
Using Manikin Constraints
Contact Constraints
Coincidence Constraints
Fix Constraints
Fix On Constraints
Inverse Kinematics Behaviors
Using the Reach Envelope
Using Manikin Simulation Commands
Using the Shuttle Command
Using the Simulation Command
Using the Generate Video Command
Using the Compile Simulation Command
Using the Track Command
Using the Replay Command
Using the Play Simulation Command
Creating a Clash (Interference) Check
Manikin Catalog Management
Manikin Workspace Analysis
Distance & Band Analysis
About Distance & Band Analysis
Measuring Minimum Distances & Distances Along X,Y,Z
Running Band Analysis
Exporting & Publishing Distance Results
Measuring Arc Sections
Measuring Distances between Geometrical Entities
Measuring Angles
Measure Cursors
How to Do a Safe Save in ENOVIA LCA from CATIA V5

Workbench Description

Human Builder Menu Bar
Manikin Tools Toolbar
Manikin Posture Toolbar
Manikin Workbench Access Toolbar
Manikin Simulation Toolbar
Manikin Constraints Toolbar
Manikin Workspace Analysis Toolbar

Glossary
Index

* توجه: کاربران نگران زبان انگلیسی کتاب نباشند. حتی کاربرانی که سر انگشتی زبان انگلیسی یاد دارند قادر خواهند بود از این کتاب بهره کافی را ببرند. لازم به ذکر است که آموزش مدلسازی انسان در محیط Human Builder نرم افزار CATIA در این کتاب به صورت قدم به قدم (Step to Step) همراه با تصاویر واضح و رنگی می باشد.


جهت دانلود آموزش مدلسازی انسان در محیط Human Builder نرم افزار CATIA برلینک زیر کلیک نمایید:

 



:: موضوعات مرتبط: Ergonomic Design، ،

آموزش کتیا، آموزش آنتروپومتری انسان در محیط Human Measurements Editor نرم افزار CATIA
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395

 

امکانات محیط Human Measurements Editor نرم افزار کتیا، به طراح اجازه می دهد تا خصوصیات ابعادی یك انسان یا ویژگی های آنتروپومتری (بررسی رابطه نسبی بین هیكل، وزن و ابعاد اجزاء بدن) را بهتر مدیریت كند. یكی از موضوعات مهم در این حیطه توجه به جنسیت و ملیت است كه خصوصیات ابعادی را تحت تاثیر قرار می دهد. در محیط Human Measurements Editor امكان تعیین جنسیت و ملیت مدل فراهم شده است. توجه به ملیت طراحی را در كشورهای مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. عدم توجه به این فاكتور و مسائل فرهنگی در استفاده از یك محصول در كشور دیگری باعث خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری خواهد شد. در نظر گرفتن این موضوع برای تولید كنندگانی كه محصولات آنها در بازارهای جهانی توزیع می شود حیاتی است.

محیط Human Measurements Editor علاوه بر پوشش 5 ملیت به صورت پیش فرض (آمریكایی، كانادایی، فرانسوی، ژاپنی و كره ای) قابلیت ایجاد مدل دیجیتالی از ملیت مورد نظر كاربر را نیز دارد. در محیط مجازی CATIA V5 كاربر ابزاری در اختیار دارد تا بتواند ملیت مدل را انتخاب كند و به تبع این انتخاب، فرم بدن، ابعاد اعضاء، وزن و مركز ثقل مدل دیجیتالی تحت تاثیر قرار می گیرد. این اطلاعات از داده های آماری هر كشور در مورد خصوصیات ابعادی مردم آن كشور تهیه می شود. همچنین بر اساس اطلاعات آماری، كاربر مشخص می كند كه مدل طراحی شده چند درصد از جمعیت آماری را پوشش دهد. در محیط Human Measurements Editor نرم افزار کتیا 103 متغیر آنتروپومتری پارامتریك قابل تعریف است...

تعریف دقیق پارامترهای ابعادی یك انسان دیجیتالی

آموزش آنتروپومتری انسان در محیط Human Measurements Editor نرم افزار CATIA، یکی از کتاب های مفید و کاربردی در زمینه مدیریت خصوصیات ابعادی یك انسان و ویژگی های آنتروپومتری (بررسی رابطه نسبی بین هیكل، وزن و ابعاد اجزاء بدن) با نرم افزار کتیا می باشد. این کتاب مشتمل بر 95 صفحه، به زبان انگلیسی روان، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF، به ترتیب زیر گردآوری شده است:

Getting Started

Access from the Start Menu
Access Using the Specification Tree
Access from the Manikin Tools Toolbar

User Tasks

Editing Anthropometric Variables
Entering New Values
Changing Variable Management from Automatic to Manual
Changing the Gender of a Manikin
Changing Manikin Display Attributes
Using Anthropometric Memos
Recovering Initial Settings
Using Predefined Postures
Using the Anthropometric Filter
Anthropometric Copy/Paste Functions
Anthropometry Catalog Management
User-defined Population Databases
Determining the Current Nationality of a Manikin
Changing the Nationality of a Manikin
Adding a User-defined Population
Removing a User-defined Population
Interpolation Management
Using Anthropometric Variables in Formulas
Creating a Population File
Anthropometric Variables

Workbench Description

Human Measurements Editor Menu Bar
Anthropometry Editor Toolbar

Glossary
Index
 

* توجه: کاربران نگران زبان انگلیسی کتاب نباشند. حتی کاربرانی که سر انگشتی زبان انگلیسی یاد دارند قادر خواهند بود از این کتاب بهره کافی را ببرند. لازم به ذکر است که آموزش آنتروپومتری انسان در محیط Human Measurements Editor نرم افزار CATIA در این کتاب به صورت قدم به قدم (Step to Step) همراه با تصاویر واضح و رنگی می باشد.


جهت دانلود آموزش آنتروپومتری انسان در محیط Human Measurements Editor نرم افزار CATIA برلینک زیر کلیک نمایید:

 



:: موضوعات مرتبط: Ergonomic Design، ،

آموزش کتیا، آموزش تحلیل راحتی و عملكرد اپراتور در ارتباط با محیط اطراف در محیط Human Posture Analys
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395

 

امکانات محیط Human Posture Analysis نرم افزار کتیا، به طراح امكان می دهد كه به صورت كیفی جنبه های مختلف حالت های قرار گیری مدل دیجیتالی (Posture) و نحوه تاثیرگذاری این حالت ها بر روی عملكرد او را تحلیل كند و با اجرای آزمون هایی راحتی و عملكرد اپراتور را در ارتباط با محیط اطراف بهینه نماید. این بهینه سازی با توجه به اطلاعات از قبل ذخیره شده در بانك اطلاعاتی در مورد وضعیت ایده آل قرارگیری اندام بدن انجام می شود.

تمام یا قسمتی از بدن می تواند تحلیل شود و با مقایسه حالت مدل (مثلاً حالت نشستن راننده بر روی مبل اتومبیل در رانندگی) با بهترین معیار های حالت های قرارگیری بدن كه از قبل در بانك های اطلاعاتی ذخیره شده است به هر كدام از اعضای بدن مدل یك مقدار عددی اختصاص داده می شود تا مشخص شود كه مثلاً زاویه خم شدن زانو در هنگام نشستن چه مقدار با معیار های مطلوب فاصله دارد. این امتیاز ها به صورت مقادیر درصدی، نمودار یا كدهای رنگی برای هر كدام از اعضای بدن در اختیار كاربر قرار می گیرد تا پارامتر های ابعادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب تصحیح شود. این سیستم می تواند به صورت خودكار بهترین حالت را به طراح پیشنهاد كند. این تغییرات، طراحی محصول (در اینجا طراحی مبل و پدال ها) را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد. بر همین اساس هدف از استفاده از ابزار Postural Score Analysis در محیط Human Posture Analysis پی بردن به میزان راحتی و كارایی كاربر در شرایط واقعی در هنگام كار با محصول می باشد...

حالت های از پیش تعریف شده برای بدن در محیط Human Posture Analysis

آموزش تحلیل راحتی و عملكرد اپراتور در ارتباط با محیط اطراف در محیط  Human Posture Analysis نرم افزار CATIA، یکی از کتاب های مفید و کاربردی در زمینه محیط ارگونومیک با نرم افزار کتیا می باشد. این کتاب مشتمل بر 85 صفحه، به زبان انگلیسی روان، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF، به ترتیب زیر گردآوری شده است:

Getting Started

Creating a Manikin

User Tasks

Using the Posture Editor
Selecting or Editing the DOF (Degree of Freedom
Displaying and Editing Angular Limitations
Angular Limitations Undo/Redo
Direct Kinematics
Selecting Manikin Display Attributes
Locking and Unlocking DOFs
Editing Preferred Angles
Preferred Angles: Reset, Mirror Copy, and Swap Functionality
Using the Postural Score
Adapting Range of Motion to Keep Best Posture

Workbench Description

Human Posture Analysis Menu Bar
Current Workbench
Return to Previous Workbench
Utilities Toolbar
Angular Limitations Toolbar
Preferred Angle Toolbar

Glossary
Index

* توجه: کاربران نگران زبان انگلیسی کتاب نباشند. حتی کاربرانی که سر انگشتی زبان انگلیسی یاد دارند قادر خواهند بود از این کتاب بهره کافی را ببرند. لازم به ذکر است که آموزش تحلیل راحتی و عملكرد اپراتور در ارتباط با محیط اطراف در محیط  Human Posture Analysis نرم افزار CATIA در این کتاب به صورت قدم به قدم (Step to Step) همراه با تصاویر واضح و رنگی می باشد.


جهت دانلود آموزش تحلیل راحتی و عملكرد اپراتور در ارتباط با محیط اطراف در محیط  Human Posture Analysis نرم افزار CATIA برلینک زیر کلیک نمایید:

 



:: موضوعات مرتبط: Ergonomic Design، ،

آموزش کتیا، آموزش تحلیل ارگونومی در محیط Human Activity Analysis نرم افزار CATIA
نویسنده : www.BartarFile.ir تاریخ : چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395

 

با استفاده از ابزار تحلیل ارگونومی در محیط Human Activity Analysis نرم افزار کتیا، می توان راحتی، ایمنی و كارایی كاربر را در زمان استفاده از محصول در دنیای واقعی افزایش داد و از آسیب به بدن او جلوگیری نمود. امكانات محیط Human Activity Analysis زمانی كه در كنار امکانات محیط Human Posture Analysis و محیط Human Measurements Editor قرار گیرد به ابزار قدرتمندی برای تحلیل رفتار و حركات انسان با استفاده از مدل دیجیتالی تبدیل می شود. محیط Human Posture Analysis پاسخگوی نیاز مهندسین عوامل انسانی، بیومكانیك، تعمیر و نگهداری، صنایع بسته بندی، ساخت و تولید و طراحان خطوط تولید می باشد.

اطمینان از انطباق طراحی با خصوصیات استفاده كنندگان برای رقابت در بازارهای جهانی از اهمیت بسزایی برخوردار است. محیط Human Posture Analysis توجه خود را بر این مسئله متمركز می كند كه چگونه یك انسان با اشیاء محیط واقعی برهم كنش دارد و نحوه بلند كردن، پایین گذاشتن، هل دادن، كشیدن و حمل اشیا بر سلامتی و كارایی او چه تاثیری می گذارد. در این محیط كاری تمام وضعیت های بدنی از حالت ایستادن تا حركات پیچیده ایجاد و ذخیره می شود و مورد بررسی قرار می گیرد. برای بهینه سازی فعالیت های بلند كردن، پایین گذاشتن، هل دادن، كشیدن و حمل می توان از معادلات Snook and Ciriello و NIOSH 1991 ،NIOSH 1981 استفاده كرد. طراح برای تحلیل، متغیرهای متعددی از جمله محدودیت های كاری، وزنی (مثلاً حداقل وزن در توان یك فرد برای جابجایی) و بیشترین وزن در توان یك فرد برای جابجایی را مشخص می كند. نتیجه این تحلیل پیش بینی كارایی، اطمینان از حفظ، سلامتی و رعایت استانداردهای ایمنی كاربر می باشد. پنج تحلیل Carry ،Push-Pull ،Lift-Lower ،RULA و Biomechanicks Single Action استفاده از امكانات محیط Human Posture Analysis انجام می شود. RULA سرنام عبارت Rapid Upper Limb Assessment است.

این روش برای تحقیق و بررسی خطراتی است كه ممكن است هنگام كار برای اندام بالا تنه كارگر اتفاق بیفتد. باید در پارامترهای این نوع تحلیل، تعداد دفعات قرار گرفتن مدل در این حالت، تناوب آن و وزن شی در دست مدل مشخص شود. تحلیل، برای طراح قابل قبول بودن وضعیت بدنی یا تصحیح آن را مشخص می كند. در این تحلیل تعداد حركات، كار استاتیك عضلات، نیرو، وضعیت بدنی در حالت كار و زمان كار بدون وقفه برای تعیین امتیاز نهایی دخالت داده می شود. نتیجه این تحلیل با امتیازی بین 1 تا 7 به طراح منتقل گردد (امتیاز 1 تا 2 (رنگ سبز) وضعیت قابل قبول و بدون مشكل در طولانی مدت، امتیاز 3 تا 4 (رنگ زرد) نیاز به تحقیق بیشتر به دلیل مشخص شدن نیاز به ایجاد تغییر، امتیاز 5 تا 6 (رنگ نارنجی) نیاز به انجام تغییر، امتیاز 7 (رنگ قرمز) نیاز فوری به اعمال تغییر.

در شكل نتیجه این تحلیل با استفاده از كدهای رنگی بر روی اعضای بدن مدل نشان داده شده است.

نتیجه تحلیل RULA نشان داده شده با كدهای رنگی بر روی اعضای مدل بدن

در Lift Lower Analysis از معیارهای NIOSH 1991 ،NIOSH 1981 و Snook and Ciriello 1991 1991 برای تحلیل استفاده می شود. نكته مهم اینكه باید وضعیت بدن در حالت ابتدایی و انتهایی برای انجام این تحلیل به سیستم معرفی شود. در Push Pull Analysis با معیار Snook and Ciriello  1991 و بر اساس تحقیقات اس. اسنوك و وی. سیریلو در زمینه هل دادن و كشیدن اجسام پایه گذاری شده است. در این تحلیل باید زمان تكرار، مسافت هل دادن یا كشیدن جسم و همچنین محدوده آماری آن را در نظر گرفت. نتیجه انجام این تحلیل مشخص شدن نیروی اولیه برای شروع حركت هر كدام از عملیات كشیدن یا هل دادن و نیروی لازم برای ادامه حركت جسم می باشد. در شكل نتیجه نمونه ای از این تحلیل نشان داده شده است.

 Carry Analysis با معیار Snook and Ciriello 1991 و اساس تحقیقات اس .اسنوك و وی . سیریلو در زمینه حمل اجسام پایه گذاری شده است. در این تحلیل باید زمان تكرار عمل، مسافت جابجایی جسم و محدوده آماری را در نظر گرفت. نتیجه انجام این تحلیل مشخص شدن وزن مناسب بار با در نظر گرفتن فاكتورهای ایمنی و سلامت فرد می باشد. در نهایت با استفاده از ابزار Biomechanics Single Action Analysis داده های بیومكانیكی بر روی كارگر در وضعیت قرار گیری بدنی معین شده اندازه گیری می شود و اطلاعاتی مانند بارهای وارد بر مهره های پایین تنه و
همچنین نیروها و گشتاورها ی وارد بر مفاصل بدن محاسبه می شود. نیروهای وارد بر دست های مدل دیجیتالی در تحلیل بیومكانیك در نظر گرفته می شود؛ این نیروها بارهای وارده Push-Pull Analysis  نتیجه یك تحلیل در جابجایی، بلند كردن، پایین گذاشتن، هل دادن یا كشیدن می باشند. معیارهایی كه این تحلیل ها از آن استفاده می كنند بدین شرح هستند:

  1. معیار NIOSH 1981 توسط موسسه ملی ایمنی و سلامت شغلی به صورت یك تساوی جبری برای تحلیل بلند كردن دو دستی اجسام به صورت متقارن (به وسیله دو دست، بدون خم شدن بدنو فاصله دو دست كمتر از 75 سانتیمتر ( 30 اینچ) باشد ارائه شد. در این تحلیل باید بار با دست ها و همچنین كف كفش ها با سطح زمین كاملاً جفت باشند. در این حالت باید زمان تكرار عمل و  تداوم آن توسط طراح مشخص شود. نتیجه انجام تحلیل با این معیار مشخص شدن بار مناسب برای جابجایی و بار بحرانی (حد وارد آمدن صدمات شدید به بدن) می باشد.
  2. تساوی جبری NIOSH 1991 تساوی تجدید نظر شده NIOSH  1981 می باشد كه توسط آن بلند كردن با دو دست تحلیل می شود. حالت عدم تقارن در بلند كردن نیز در نظر گرفته می شود. در این حالت باید زمان تكرار عمل و تداوم آن و وضعیت جفت شدن دست ها با بار و میزان بار مشخص شود. نتیجه انجام این تحلیل مشخص شدن بار مناسب برای بلند كردن تكرار شده در طول یك زمان طولانی با توجه به وضعیت اولیه و نهایی بدن می باشد.
  3. معیار ludhv Snook and Ciriello 1991 بر اساس تحقیقات اس. اسنوك و وی. سیریلو بر نحوه بلند كردن و پایین گذاشتن اجسام به وجود آمده است. در این حالت فقط باید زمان تكرار عمل و محدوده آماری مشخص شود. نتیجه انجام تحلیل با این معیار مشخص شدن بار مناسب با در نظرگرفتن ایمنی برای بلند كردن 75% از جمعیت در نظر گرفته شده می باشد...

آموزش تحلیل ارگونومی در محیط Human Activity Analysis نرم افزار CATIA، یکی از کتاب های مفید و کاربردی در زمینه تحلیل انسان دیجیتالی در محیط ارگونومیک با نرم افزار کتیا می باشد. این کتاب مشتمل بر 70 صفحه، به زبان انگلیسی روان، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF، به ترتیب زیر گردآوری شده است:

Getting Started

Accessing the Ergonomic Analysis Workbench
Analysis Introduction

User Tasks

RULA Analysis
RULA Employee Assessment Worksheet
Lift/Lower Analysis
Push/Pull Analysis
Carry Analysis
Biomechanics Single Action Analysis
How to Do a Safe Save in ENOVIA LCA from CATIA V5

Workbench Description

Human Activity Analysis Menu Bar
Ergonomic Tools Toolbar
Manikin Posture Toolbar
Manikin Tools Toolbar
Manikin Simulation Toolbar
Manikin Workspace Analysis

Customizing

Human Activity Analysis

Glossary
Index

* توجه: کاربران نگران زبان انگلیسی کتاب نباشند. حتی کاربرانی که سر انگشتی زبان انگلیسی یاد دارند قادر خواهند بود از این کتاب بهره کافی را ببرند. لازم به ذکر است که آموزش تحلیل ارگونومی در محیط Human Activity Analysis نرم افزار CATIA در این کتاب به صورت قدم به قدم (Step to Step) همراه با تصاویر واضح و رنگی می باشد.


جهت دانلود آموزش تحلیل ارگونومی در محیط Human Activity Analysis نرم افزار CATIA برلینک زیر کلیک نمایید:



:: موضوعات مرتبط: Ergonomic Design، ،

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.