نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : پنج شنبه 21 مرداد 1400
پرس فرآیندی است که توسط آن سطح مقطع یک قطعه ی فلزی در اثر عبور از دهانه ی قالب تحت فشار زیاد کم می شود. در پرس های مکانیکی برای حرکت و ضربه زدن از روش چرخ طیار استفاده می شود که به صورت های میل لنگی، اهرمی، خارج از مرکز و… ساخته می شود که متداول ترین و مهم ترین آن ها میل لنگی و خارج از مرکز می باشد. مقدار لنگی یعنی میزان خارج از محور دوران که عامل موثر جهت انتقال حرکت دورانی به حرکت خطی یا نوسانی می باشد. در بیشتر پرس های مکانیکی که امروزه ساخته می شوند، محرک از نوع خارج از مرکز است. از نظر هندسی محرک خارج از مرکز دو دایره را تشکیل می دهد که در یک نقطه با یکدیگر مماس می باشند. سیستم خارج از مرکز سطح تکیه بیشتری نسبت به نوع میل لنگی دارد. در پرس هایی که مسیر حرکت طولانی است از پرس های میل لنگی استفاده می کنند. پرس های هیدرولیکی از یک سیلندر و پیستون بزرگ تشکیل شده البته پیستون و ضربه زن به صورت یکپارچه ساخته می شوند. روغن با فشار زیاد، داخل سیلندر هدایت می شود و ضربه زن حرکت کرده و عمل پرس انجام می شود. پرس های هیدرولیک را به لحاظ سیلندری که در بالای پرس قرار دارد یا از شکل ستونی آن ها می توان شناخت. در پرس های هیدرولیکی معمولا فشار bar (300-200) است...
پروژه پرس ها (Press)،مشتمل بر 3 بخش، 97 اسلاید، به زبان فارسی، تایپ شده، به همراه تصاویر، با فرمت powerpoint به ترتیب زیر گردآوری شده است:
بخش 1: مکانیزم عملکرد پرس ها
بخش 2: آشنایی با دستگاه پرس و کاهش اثرات صدای پرس
بخش 3: آئین نامه حفاظتی پرس های تزریق پلاستیک و دایکاست
* توجه:لازم به ذکر است که علاوه بر فایل پروژه بالا، 5 جزوه با عناوین زیر در رابطه با پرس ها (242 صفحه، به زبان فارسی) نیز جهت دانلود قرار داده شده است:
جزوه 1: کارگاه مکانیک عمومی
جزوه 2: آئین نامه و مقررات حفاظتی پرس ها
جزوه 3: انواع پرس ها
جزوه 4: اصول ایمنی در پرس ها
جزوه 5: پرسکاری در صنعت چوب
جهت دانلود پروژه پرس ها (Press)، بر لینک زیر کلیک نمایید.
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : پنج شنبه 14 مرداد 1400
افراد عادی وقتی نام ماشین های ابزار به گوش شان می خورد به یاد ماشین تراش یا تراشکاری می افتند، البته حق دارند به دلیل اینکه ماشین تراش در بین مهندسین و فنی کاران به قلب ماشین های ابزار و یا سلطان ماشین های ابزار مشهور است. ولی این ماشین ها دارای گروه بندی گسترده ای می باشند که در زیر تعریف کلی از ماشین های ابزار و تقسیم بندی آنها آورده شده است:
تعریف کلی ماشین ابزار:
کلیه ماشین هایی که به طور مکانیکی بر روی قطعات شکل دهی یا براده برداری انجام می دهند ماشین های ابزار نام داند. به عبارت دیگر، کلیه ماشین هایی که برای یک فرآیند کاری تراشکاری، فرزکاری، سوراخکاری، پرسکاری و... مورد استفاده قرار می گیرند به عنوان ماشین های ابزار شناخته می شوند.
پروژه ماشین های ابزار (Machine Tools)، مشتمل بر 5 بخش، 145 اسلاید، به زبان فارسی، تایپ شده، به همراه تصاویر، با فرمت powerpoint به ترتیب زیر گردآوری شده است:
بخش 1: ماشین های تراش (Lathe Machine)
بخش 2: ماشین های فرز (Milling Machine)
بخش 3: ماشین های صفحه تراش (Shaper Machine)
بخش 4: طراحی بستر ماشین های ابزار و بررسی ارتعاشات ماشین تراش
* توجه: لازم به ذکر است که علاوه بر فایل پروژه بالا، 7 مقاله با عناوین زیر در رابطه با ماشین های ابزار (79 صفحه، به زبان فارسی و انگلیسی) نیز جهت دانلود قرار داده شده است:
مقاله 1: بررسی پایداری دینامیکی اسپیندل ماشین های ابزار در ماشینکاری با سرعت بالا
مقاله 2: بررسی فرآیند آج زنی سطوح تخت با ماشین ابزار گرد تراش
مقاله 3: ماشین های ابزار با مکانیزم های موازی و روش های کالیبراسیون آنها
مقاله 4: تاثیر ترک در بی ثباتی اسپیندل ماشین های ابزار با یاتاقان های گازی
مقاله 5: طراحی و پیاده سازی سیستم جستجو ابزارهای برشی
مقاله 6: برآورد فاجعه بار شکست در قطعات مکانیکی ترد ماشین های ابزار
مقاله 7: رفتارهای دینامیکی گشتاور محرک ماشین ابزار در حرکت های میکروسکوپی
جهت دانلود پروژه ماشین های ابزار (Machine Tools)، بر لینک زیر کلیک نمایید.
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 11 تير 1400
روش اجزاء محدود، روشی عددی برای یافتن حل تقریبی بسیاری از مسائل مهندسی است. هرچند این روش برای اولین بار جهت تحلیل تنش در سازه هواپیما به کار گرفته شد، لیکن کاربرد آن در بسیاری از مسائل مکانیک جامدات، مکانیک سیالات و علوم به سرعت رو به گسترش نهاد. در زمینه مهندسی راه و ساختمان نیز این روش تحلیل سازه های بسیار پیچیده و طرح بهینه آنها را به طور موثر و اقتصادی ممکن می سازد.
یک المان، یک جزء از یک محیط پیوسته جزء بندی شده است. ابعاد آن محدود است ولی بینهایت کوچک نیست و معمولا هندسه آن ساده تر از هندسه محیط پیوسته است. روش اجزاء محدود ما را قادر می سازد که یک مسئله با بینهایت درجه آزادی را به یک مسئله با درجات آزادی محدود تبدیل نماییم تا بدین وسیله حل آن ساده تر شود. هرچند که کاربرد اصلی این روش در خصوص مسائل مکانیک جامدات است، لیکن از آن می توان در سایر زمینه هایی که دارای مدل ریاضی مشابه می باشند نیز استفاده نمود. در واقع اساس حل اجزاء محدود یک مسئله مهندسی این است که مجموعه ای از معادلات جبری حاکم، ایجاد شده و حل می شود و تنها با استفاده از کامپیوتر بود که این فرایند توانست موثر بودن خود را نشان دهد و قابلیت کاربرد عمومی پیدا کند. این دو خاصیت، موثر بودن و کاربرد عمومی در تحلیل مهندسی لازمه ذاتی در تئوری به کار رفته می باشند و برای محاسبات عملی به درجه بالایی توسعه یافته اند، به گونه ای که روش های اجزاء محدود در عرصه مهندسی محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
جزوه آموزش روش های اجزاء محدود مقدماتی پروفسور عیسی سلاجقه، جزوه ای مفید و کاربردی از درس اجزاء محدود مقدماتی است. این جزوه مشتمل بر 7 فصل، 220 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات، فرمول های مهم و کاربردی و همچنین حل مثال های متعدد به ترتیب زیر گردآوری شده است:
فصل 1: المان های مثلثی دوبعدی
المان مثلث سه گرهی CST
انتقال بار در المان CST
مشخصات المان CST در برنامه ABAQUS
مثال اول - المان CST
مثال دوم - المان CST
مثال سوم - المان CST
تمرین - المان CST
المان بندی در اجزاء محدود
تراکم استاتیکی
المان مثلث شش گرهی LST
المان مثلث ده گرهی QST
مشخصات المان LST در برنامه ABAQUS
مثال - المان LST
انتقال بار در المان LST
تمرین - المان LST
جدول مشخصات المان های مثلثی دوبعدی
فصل 2: المان های مربعی دوبعدی
مثال اول - المان مربع چهار گرهی (حل غیر ایزوپارامتریک)
روش ایزوپارامتریک
مشخصات المان چهار گرهی در برنامه ABAQUS
مثال دوم - المان چهار گرهی
مثال سوم - المان چهار گرهی
انتقال تنش ها از نقاط گوس به نقاط اصلی در المان چهار گرهی
مثال چهارم - المان چهار گرهی
انتقال بار در المان چهار گرهی
تمرین - المان چهار گرهی
مشخصات المان هشت گرهی در برنامه ABAQUS
تمرین - المان هشت گرهی
المان دوازده گرهی
جدول مشخصات المان های مربعی دوبعدی
فصل 3: المان های هرمی سه بعدی
المان سه بعدی هرم
انتقال بار در المان سه بعدی هرم
مشخصات المان سه بعدی هرم در برنامه ABAQUS
مثال - المان سه بعدی هرم
مشخصات المان سه بعدی ده گرهی در برنامه ABAQUS
جدول مشخصات المان های هرمی سه بعدی
فصل 4: المان های مکعبی سه بعدی
المان هشت گرهی سه بعدی
انتقال تنش ها از نقاط گوس به نقاط اصلی در المان هشت گرهی
مشخصات المان هشت گرهی در برنامه ABAQUS
المان بیست گرهی سه بعدی
انتقال تنش ها از نقاط گوس به نقاط اصلی در المان بیست گرهی (گوس 14 نقطه ای)
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 11 تير 1400
پروژه حل معادلات لاپلاس برای مش بندی سه و هشت گرهی(پروژه درس روش اجزای محدود)، مشتمل بر 24 صفحه، تایپ شده، با فرمت pdf، به همراه روابط ریاضی و 4 فایل پیوست با فرمت Excel، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
مطلوب است حل معادله لاپلاس بر روی محیط نشان داده شده در شکل زیر با توجه به مش بندی های ارائه شده در بندهای زیر:
ب) مش بندی مثلثی سه گرهی نشان داده شده در شکل زیر: (فرض شود که شرایط مرزی در این بند مشابه با شرایط مرزی نشان داده شده در بند الف باشد)
ج) مطلوب است استخراج ماتریس سختی و بردارهای نیروی گرهی برای المان هشت گرهی مستطیلی به شکل زیر:
سپس مطلوب است حل معادله لاپلاس ارائه شده در بندهای قبل با استفاده از المان مستطیل هشت گرهی با استفاده از مش بندی زیر:
د) مقایسه نتایج ارائه شده در بندهای قبل برای مقادیر u در گره های مختلف. لازم به ذکر است که برای حل مساله فوق می بایست از کدنویسی کامپیوتری استفاده شود...
جهت دانلود پروژه حل معادلات لاپلاس برای مش بندی سه و هشت گرهی (پروژه درس روش اجزاء محدود) بر لینک زیر کلیک نمایید.
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : چهار شنبه 9 تير 1400
آنچه اكنون به عنوان بزرگترين مشكل جهاني، بشر را تهديد مي كند، كمبود انرژي و آلودگي هوا بر اثر استفاده از سوخت هاي فسيلي است. براي رفع اين دو معضل بزرگ از مدت ها پيش، پژوهشگران و دانشمندان مطالعه و تحقيق براي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و پاك را شروع كرده اند و اكنون كه دشواري هاي گراني و كمبود سوخت هاي فسيلي و حداقل در 50 سال آينده، پايان يافتن اين قبيل سوخت ها، پيش بيني شده و شدت آلودگي هوا، كلان شهرهاي دنيا را به شدت تهديد مي كند، مسئولان كشورها نيز با اختصاص بودجه هاي سنگين، تمامي دانشگاه ها و مراكز پژوهشي را تشويق به يافتن انرژي هاي جايگزين و كم مخاطره مي كنند. مي توان گفت، اكنون که دو مسئله به هم پيوسته انرژي و آلودگي هوا (محيط زيست)، به عنوان يك مشكل جهاني عظيم روز به روز تشديد مي شود و تا زماني كه راهكارهاي علمي و عملي براي آن پيدا نشود، انسان خاكي در مخاطره جدي قرار دارد. از گذشته هاي نه چندان دور، راه حل هايي براي توليد انرژي از منابع طبيعي مورد مطالعه قرار گرفته و عناصري مانند، آفتاب (نور خورشيد)، آب، باد و امواج اقيانوس ها مورد توجه قرار گرفته است و دانشمندان مي كوشند با استفاده از اين عناصر طبيعي، مشكل انرژي را حل كنند كه پيامد آن، كاهش آلودگي هوا و محيط زيست سالم خواهد بود. استفاده از قايق ها و کشتي هاي بادباني و آسياب هاي بادي و آبي، استفاده وسيع از انرژي آفتاب در مقاصد گرمايش و سوزاندن چوب و امثالهم براي توليد حرارت، تعبيه بادگيرهاي طبيعي براي سرمايش اماکن مسکوني و بسياري موارد ديگر از جمله مثال هاي بارز استفاده انسان از منابع انرژي طبيبعي مي باشد. با گذشت زمان و در اثر رشد جوامع و پيچيده تر شدن صنعت و تکنولوژي، نياز بشر به منابع انرژي شدت يافت و کشف و بهره برداري وسيع منابع فسيلي را ناگزير نمود.
در دنياي امروز انفجار جمعيت و ارتقاء سطح زندگي و رفاه انسان ها که نياز به منابع انرژي را بيش از پيش شدت بخشيده است از يک طرف و آسيب ها و تهديدات روز افزوني که استفاده بي رويه از انرژي هاي فسيلي به طبيعت و محيط زيست وارد کرده و مي کند از طرف ديگر، ادامه اين روند را غير ممکن ساخته است، بطوريکه شوک نفتي دهه هفتاد به عنوان يک نقطه گسست، لزوم توجه به منابع جايگزين را بيش از پيش براي سياست گذاران انرژي کشورهاي صنعتي مطرح نموده است. لذا از آن زمان به بعد، بشر با نگاهي دوباره به خورشيد، باد، امواج و ساير منابع طبيعي پاک و لايزال، سعي نموده است که وابستگي خود به منابع فسيلي را تا حد امکان کم نمايد...
پروژه توليد برق بوسيله انرژي تجديد پذير باد، مشتمل بر 5 فصل، 143 صفحه، تایپ شده، به همراه تصاویر، دیاگرام و جداول مربوطه، با فرمت pdf جهت دانلود قرار داده شده و فصل بندی پروژه به ترتیب زیر می باشد:
فصل 1: مقدمه
بحران انرژی در جهان
مصرف انرژی
آمار ظرفیت نصب توربین های بادی در دنیا
فصل 2: انرژی باد و مشخصه های آن
مقدمه
تاریخچه استفاده از انرژی باد
منبع انرژی بادی
باد
انواع بادها
طبقه بندی بادها بر اساس میزان نیرو
تغییرات سرعت باد
طراحی میادین بادخیز
نتایج محاسبات و مطالعات علمی
فصل 3: نیروگاه های بادی
مقدمه
مزایای نیروگاه های بادی
مشخصه های نیروگاه های بادی
توزیع سرعت باد
محدودیت های ادواری و نفوذ
ضریب ظرفیت
توربین بادی
انواع توربین های بادی
عملکرد توربین بادی
ساختمان پره های توربین بادی
مقایسه تاثیر نیروی باد بر توربین های عمودی و افقی
تنظیم دور توربین های بادی
انرژی دریافتی از توربین
توان پتانسیل توربین
ضریب یکپارچگی
ضریب سرعت نوک
نیروگاه برق بادی
قسمت های نیروگاه بادی
ژنراتورهای مولد برق
ترانسفورماتورها
تنظیم کننده های ولتاژ
امکان سنجی احداث نیروگاه بادی
نحوه آرایش توربین های بادی
فصل 4: نیروگاه های بادی در ایران
مقدمه
موقعیت جغرافیایی ایران
بادهای ایران
بررسی انرژی باد در منطقه منجیل
مطالعه آماری باد در حاشیه مناطق کویری ایران
پروژه های نیروگاه های بادی
نیروگاه منجیل
نیروگاه بینالود
پروژه پتانسیل سنجی و تهیه اطلس باد کشور
پروژه خرید تضمینی برق از منابع تجدیدپذیر
پروژه مطالعات مقدماتی و طراحی مفهومی توربین های بادی مگاواتی ملی
پروژه طراحی، ساخت و نصب توربین بادی 10 کیلووات سهند تبریز
پروژه توربین بادی در زهک
فصل 5: نتیجه گیری و پیشنهاد
مقدمه
اهمیت نیروگاه های بادی
لزوم گسترش استفاده از منابع تجدیدپذیر در تولید انرژی
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : یک شنبه 6 تير 1400
روش اجزاء محدود یا روش المان محدود (Finite Element Method) که به اختصار (FEM) نامیده میشود، روشی است عددی برای حل تقریبی معادلات دیفرانسیل جزئی و نیز حل معادلههای انتگرالی. (کاربرد عملی اجزای محدود معمولا با نام تحلیل اجزا محدود (FEA) خوانده میشود) اساس کار این روش حذف کامل معادلات دیفرانسیل یا ساده سازی آنها به معادلات دیفرانسیل معمولی، که با روش های عددی مانند اویلر حل میشوند، میباشد. در حل معادلات دیفرانسیل جزئی مسئله مهم این است که به معادله سادهای که از نظر عددی پایدار است به این معنا که خطا در دادههای اولیه و در حین حل به حدی نباشد که به نتایج نامفهوم منتهی شود برسیم.
روش هایی با مزایا و معایب مختلف برای این امر وجود دارد، که روش اجزاء محدود یکی از بهترین آنها می باشد. این روش در حل معادلات دیفرانسیل جزئی روی دامنههای پیچیده (مانند وسایل نقلیه و لولههای انتقال نفت)، یا هنگامی که دامنه متغیر است، یا وقتی که دقت بالا در همه جای دامنه الزامی نیست و یا اگر نتایج همبستگی و یکنواختی کافی را ندارند، بسیار مفید میباشد. به عنوان مثال در شبیه سازی یک تصادف در قسمت جلوی خودرو، نیازی به دقت بالای نتایج در عقب خودرو نیست. همچنین در شبیه سازی و پیش بینی هوا روی کره زمین، هوای روی خشکی اهمیت بیشتری نسبت به هوای روی دریا دارد. تقسیم ناحیه به نواحی کوچکتر دارای مزایای زیادی است از جمله: نمایش دقیق هندسه پیچیده، گنجایش ویژگی های متفاوت جسم، درک ویژگی های موضعی جسم...
جزوه آموزش پیشرفته روش های اجزاء محدود (Finite Element Methodes) پروفسور عیسی سلاجقه، جزوه ای مفید و کاربردی از درس اجزاء محدود پیشرفته است. این جزوه مشتمل بر 11 فصل، 287 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات، فرمول های مهم و کاربردی و همچنین حل مثال های متعدد به ترتیب زیر گردآوری شده است:
فصل 1: المان های پوسته
المان پوسته مسطح
آنالیز پوسته (حالت کلی)
توابع جابجایی
محاسبه کرنش ها
ماتریس کرنش، جابجایی
ماتریس انتقال کرنش ها از مختصات کلی به محلی
محاسبه ماتریس سختی k
روند کتاب کریشنا مورتی در تحلیل پوسته ها
محاسبه ماتریس Bn
محاسبه ماتریس Bs
ماتریس تنش، جابجایی
محاسبه ماتریس سختی k
انتقال بارها در المان پوسته
انتقال تنش در المان پوسته
روشی دیگر برای یافتن تابع درون یاب
روند گام به گام برای نوشتن کد برنامه تحلیل خطی پوسته ها
المان های پوسته در نرم افزارهای ANSYS و ABAQUSE
کد پوسته
مثال نمونه
پوسته با تقارن محوری
فصل 2: درون یاب ها و برخی نکات ویژه
درونیاب لاکرانژ
درونیاب هرمیت
درونیاب لاکرانژ برای المان مستطیلی
المان سرندیپیتی
انتگرال گیری جزء به جزء
انتگرال روی مرز برای حالت انتقال بار
زیر سازه یا المان سوپر
فصل 3: کاربرد روش گالرکین در حل مسائل مقدار مرزی یک بعدی
مقدمه
المان خرپای دو گرهی
معادلات المان با استفاده از روش رایلی، ریتز
مثال: حل یک معادله دیفرانسیل به روش گالرکین
مثال: حل یک معادله مقدار مرزی مرتبه چهار به روش گالرکین
کاربرد روش اجزاء محدود در تحلیل مسائل یک بعدی
معادله انتقال حرارت پایدار
انتقال حرارت و اتلاف حرارت
کمانش عضو
حل اجزاء محدود مسائل یک بعدی
مثال: انتقال حرارت پایدار در یک اتو
معادلات ساده شده حالت یک بعدی
مثال: حالت پایدار انتقال حرارت و اتلاف
فصل 4: کاربرد روش گالرکین در حل مسائل مقدار مرزی دو بعدی
مقدمه
کاربردهای مسائل مقدار مرزی دو بعدی
روش گالرکین در حل اجزاء محدود مسائل مقدار مرزی
المان مستطیلی چهار گرهی منظم
مثال: حل معادله لاپلاس بر یک ناحیه مربعی
مثال: جریان حرارت در یک جسم L شکل
مثال: بررسی پیچش در یک مقطع مستطیلی
المان مستطیلی هشت گرهی منظم
المان مثلثی سه گرهی
مثال: تعیین ثابت پیچشی برای یک پروفیل نادوانی
فصل 5: فرمول بندی مختلط برای المان های تیر
تئوری تیر اولر، برنولی
فرمول بندی مختلط برای تیر اولر، برنولی
مثال: محاسبه خیز، ممان و برش در یک تیر
تئوری تیر تیموشنکو
المان تیر تیموشنکو
مثال: تیر کنسول تحت بار متمرکز در انتها
قفل شدگی برشی در المان تیر تیموشنکو
راه کارهای جلوگیری از قفل شدگی برشی
انتگرال کاهش یافته
روش بهبود جابجایی
فرمول بندی مختلط تیر تیموشنکو
مثال: تیر کنسول تحت بار متمرکز در انتها
درونیاب پیوندی
فصل 6: فرمول بندی مختلط برای تحلیل اجسام سه بعدی
یادآوری روابط
فرمول بندی مرسوم اجزاء محدود برای المان سه بعدی
روش نرمی
فرمول بندی مختلط برای المان سه بعدی
حداقل تعداد پارامترهای تنش
مقدار بهینه پارامترهای تنش
فصل 7: تحلیل اجسام غیر قابل تراکم
مقدمه
تنش و کرنش های حجمی و انحرافی
قفل شدگی ضریب پواسون در روش اجزاء محدود بر مبنای جابجایی
فرمول بندی مختلط برای مواد غیرقابل تراکم
المان چهار گرهی برای مسائل تنش و کرنش صفحه ای
المان مختلط چهار گرهی
مثال: صفحه کنسولی تحت بار گسترده
فصل 8: فرمول بندی مختلط برای تحلیل ورق ها
فرم ضعیف برای فرمول بندی بر مبنای جابجایی بر اساس تئوری کیرشف
فرم کلی معادلات ورق کیرشف
المان ورق کیرشف مثلثی
مختصات سطحی
المان ورق مثلثی سازگار
فرمول بندی مختلط برای المان ورق کیرشف
تئوری ورق میندلین
فرم ضعیف برای فرمول بندی بر مبنای جابجایی بر اساس تئوری میندلین
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 5 تير 1400
در این ویدئو آموزشی، طراحی و مدلسازی اسلحه کلاشنیکف AK 47 از روی تصویر دوبعدی آن در نرم افزار CATIAبه صورت گام به گام و بطور کامل (102 دقیقه با کیفیت خوب)، در محیط های زیر به کاربر آموزش داده می شود:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 5 تير 1400
حل معادلات ديفرانسيل حاكم بر رفتار يك سيستم از مهمترين مسائلي است كه همواره در زمينه هاي علوم و مهندسي مورد بحث قرار مي گيرد. از آنجايي كه تنها موارد معدودي از اين معادلات را مي توان مستقيما با روش هاي تحليلي حل نمود، روش هاي عددي زيادي در چند دهه اخير براي حل چنين معادلاتي پيشنهاد شده است. روش هاي عددي با ظهور كامپيوترها رشد چشمگيري داشته اند و امروزه به كمك كامپيوترها و اين روش ها قادر به حل معادلات بسيار پيچيده در حوزه هاي متنوع علوم مي باشيم. برخي از روش هاي عددي معروف عبارتند از روش تفاضل محدود، روش اجزاي محدود، روش نقاط محدود و روش هاي جديدتر مانند روش هاي بدون مش كه اين روش ها هر يك در پي ديگري آمده و به دنبال ايجاد كارايي، دقت، سرعت بالاتر و ايجاد امكاناتي جديدتر براي حل مسائل و رفع مشكلات روش هاي قبلي بوده اند. از پركاربردترين اين روش ها، روش اجزاء محدود مي باشد كه روشي عددي براي يافتن حل تقريبي بسياري از مسائل مهندسي است. هر چند اين روش براي اولين بار جهت تحليل تنش در سازه هواپيما به كار گرفته شد، ليكن كاربرد آن در بسياري از مسائل مكانيك جامدات، مكانيك سيالات و علوم به سرعت رو به گسترش نهاد. در زمينه مهندسي راه و ساختمان نيز اين روش تحليل سازه هاي بسيار پيچيده و طرح بهينه آنها را به طور موثر و اقتصادي ممكن مي سازد...
انگیزه انجام نخستین فعالیت ها در زمینه تحلیل هم هندسی (Isogeometric Analysis) ناشی از شکاف موجود بین دنیای تحلیل اجزاء محدود و مدلسازی کامپیوتری بوده است. در مراحل ابتدایی، یکی از مهمترین زمینه های تحقیق در تحلیل هم هندسی ایجاد ارتباط بین دو دسته طراحی و تحلیل، و همچنین مشخص سازی موانع و راه حل های ارائه شده موجود در هر دسته بوده است. مسلما یکپارچه سازی تحلیل و هندسه یک مسئله دشوار است و به نظر می رسد که بایستی تغییرات اساسی برای یکپارچگی کامل طراحی مهندسی و فرایندهای آنالیز انجام شود. روش تحلیل هم هندسی در سال ۲۰۰۵ توسط پروفسور هیوز و همکارانش برای رفع نقص های بیان شده، معرفی شد. توابع هندسی محاسباتی زیادی وجود داشتند که می توانستند به عنوان توابع پایه در تحلیل هم هندسی بکار روند. انتخاب بی اسپلاین (B-Spline) و نربز (NURBS) به عنوان پایه اولیه به دلیل پر کاربرد بودن این توابع هندسه محاسباتی در طراحی مهندسی می باشد...
جزوه آموزش تحليل مسائل تنش و كرنش صفحه اي بر اساس روش هم هندسي مبتني بر تئوري اجزاء محدود، ضمن معرفی روش تحلیل هم هندسی و بیان ویژگی های توابع بی اسپلاین و نربز به عنوان اجزاء اصلی آن، روابط مربوط به تحلیل هم هندسی مسائل تنش و کرنش صفحه ای ارائه شده است. ویژگی بارز این گزارش حل مثالی نمونه بر اساس روابط ارائه شده و چهارچوبی که پیش از این در حل مسائل اجزاء محدود مورد استفاده قرار گرفته بود، می باشد. این جزوه مشتمل بر 4 فصل، 50 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات، فرمول های مهم و کاربردی، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 4 تير 1400
نرم افزار طراحی PDMS یا همان Plant Design Management System یکی از قوی ترین نرم افزارهای طراحی سیستم های لوله کشی در جهان است. نرم افزار PDMS ساخت شرکت AVENA می باشد. این نرم افزار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد های بسیاری دارد. این در حالی است که در صنعت تاسیسات از این نرم افزار برای طراحی موتورخانه ها نیز استفاده می شود. نرم افزار PDMS دارای قابلیت های بیشماری است که در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره خواهم کرد:
مدل سازی اولیه یک سایت (PLANT)
طراحی کامل یک پالایشگاه، نیروگاه و یا موتورخانه
طراحی کامل سیستم پایپینگ (لوله کشی)
توانایی ساخت تجهیزات ساختمانی (Structure) یک پروژه
قابلیت دادن خروجی تمامی مواد و تجهیزات مصرف شده در طراحی (حتی تا متراژ لوله و تعداد زانویی استفاده شده در سیستم لوله کشی)
قیدگذاری های آگاهانه در مسیر های سیالات در گذر در لوله ها
نمایش گرافیکی ساده
دارای پایگاه داده (Data Base) گسترده
قابلیت ایجاد تجهیزات جدید و طراحی کاتالوگ برای این تجهیز (برای مثال ایجاد یک نوع پمپ دلخواه)
توانایی کار تحت شبکه (چندین User زیر نظر شخص admin روی یک پروژه به صورت جداگانه مشغول به کار باشند)
کتاب آموزش مدلسازی تجهیزات کارخانه با نرم افزار PDMS، یک کتاب مفید و کاربردی از آموزش نرم افزار PDMS می باشد. این کتاب مشتمل بر 179 صفحه، در 9 فصل، به زبان پرتغالی به ترتیب زیر گردآوری شده است:
برتر فایل یک سایت مرجع با هدف انتشار تحقیق، مقاله، پایان نامه، پاورپوینت، جزوه، کتاب و همچنین فایل های آموزشی از نرم افزار پیشرفته CATIA در زمینه رشته مهندسی مکانیک است که به منظور دسترسی راحت تر، سریع تر و ارزان تر شما دانشجویان و پژوهشگران به تحقیقات مد نظرتان تاسیس شده است.