نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : سه شنبه 7 ارديبهشت 1395
|
مواد مركب (Composite) كه در صنعت آن را با نام كامپوزیت نیز می شناسیم از دو یا چند ماده مختلف تشكیل می شوند كه برای ایجاد خواص متفاوتی و گاه بهتر از مواد تشكیل دهنده آن به كار گرفته می شوند. مواد مركب معمول دارای ماده پلیمری با پایه رزین می باشند كه مواد الیافی تقویت كننده در داخل آن پراكنده شده اند. عواملی كه در مواد مركب یا كامپوزیت ها در اختیار طراح می باشند و با تغییر آنها می توان بسته به موارد استفاده به خواص متفاوتی دست یافت شامل نوع رزین پایه، نوع الیاف تقویت كننده، مقدار الیاف موجود در ماده مركب، جهت الیاف، تعداد لایه های به كار رفته، ضخامت كلی، جهت لایه ها نسبت به یكدیگر و تركیب دو یا چند ماده مركب یا مواد مركب دیگر در ساختمان ماده مركب می باشد. مواد مركب در مقایسه با فلزات و پلاستیك های بدون الیاف تقویت كننده، به ویژه درمواردی كه نیاز به وزن كم می باشد، مزایای چندی دارند. بر اساس دو پارامتر مقاومت و سفتی، می توان موا د مركبی را انتخاب كرد كه طرح های حاصل از آن سبك تر از طرح های مربوط به فلزات و پلاستیك ها باشد. از این روست كه از این مواد برای ساخت بدنه اتومبیل ها، ساخت بدنه انواع ادوات نظامی مثل بدنه هلیكوپتر، هواپیماهای سبك، شكل به عنوان قسمت های محكم كننده سازه های T بدنه قایق ها، تولید میله ها، لوله های جدار نازك، اجزای هواپیما، مخازن تحت فشار، پوسته موتورهای راكت، پوسته وسایل اندازه گیری و ظروف دارای شكل های نامتقارن به كار می رود.
به نظر می رسد آنچه كه لزوم وجود نرم افزاری برای طراحی كامپوزیت ها را ضروری می سازد تفاوت بین طرح های فلزی و مواد مركب است. زیرا فلزات نوعاً همگن و با خواص مقاومت و سفتی ایزوتروپیك فرض می شوند در حالی كه مواد مركب اساسا اینگونه نیستند. حضور لایه های الیاف كه جهت قرار گیری آنها در هر لایه نسبت به لایه دیگر برای دستیابی به خواص مورد نظر متفاوت است، محاسبات مربوط به خصوصیات مكانیكی كامپوزیت ها را پیچیده می سازد. این تركیب پیچیده اهمیت وجود نرم افزار پارامتریكی كه بتواند پارامترهای موثر در طراحی مواد مركب را برای رسیدن به تركیب و طرح بهینه در حداقل زمان تغییر دهد مشخص می كند.
ناحیه های یك صفحه كامپوزیتی طراحی شده در محیط Composites Design
نرم افزار CATIA V5 در محیط Composites Design این سرویس را در اختیار طراحان صنایع نظامی تا صنایع اتومبیل سازی قرار می دهد. نه تنها می توان مواد مركب را طراحی كرد بلكه طراح می تواند طرح را در محیط های كاری تحلیل مدل های كامپوزیتی با استفاده از روش اجزاء محدود (Finite Elements Method) تحلیل نماید و زمان طراحی را برای رسیدن به طرح مناسب كاهش دهد. محیط Composites Design دارای ابزاری برای محاسبه مركز ثقل، وزن، مساحت و هزینه ساخت طرح كامپوزیت می باشد. مدل های صلب ساخته شده در محیط Part Design یا سایر نرم افزارهای CAD را می توان وارد محیط Composites Design نمود و آن را به یك مدل كامپوزیت شامل صفحات و الیاف متعدد تبدیل نمود...
آموزش طراحی کامپوزیت ها (Composites Design) در نرم افزار CATIA، یکی از کتاب های مرجع و کاربردی در زمینه آموزش طراحی اجسام و مواد کامپوزیت در نرم افزار کتیا می باشد و کلیه دستورات محیط Composites Design نرم افزار کتیا در این کتاب به طور کامل شرح داده شده است. این کتاب مشتمل بر 191 صفحه، به زبان انگلیسی روان، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
Getting Started
Entering the Composites Design Workbench
Defining the Composites Parameters
User Tasks
Creating Preliminary Design
Defining a Zones Group
Defining a Zone
Defining a Transition Zone
Running the Connection Generator
Defining a Transition Zone
Creating an ITP
Creating a Solid From Zones
Importing
Importing a Laminate
Creating Plies
Creating a Stack-up File From Zones
Defining a Plies Group
Creating Plies From Zones
Creating Plies Manually
Applying a Symmetry to Plies
Creating a Core
Creating a Stack-Up File From Plies
Creating a Limit Contour
Creating a 3D Multi-Splice for Plies
Exploding Plies
Analyzing
Launching the Numerical Analysis
Creating a Core Sampling
Creating Manufacturing Process
Creating a Manufacturing Document
Swapping the Skin
Defining the EOP
Defining the EEOP
Defining the MEOP
Defining the Material Excess
Analyzing the Producibility
Flattening
Exporting Data
Exporting Ply Data
Removing Ply Shells
Interoperability With Wireframe
Creating Points
Creating Lines
Creating Planes
Creating Circles
Interoperability With Generative Shape Design
Joining Surfaces or Curves
Interoperability With Drafting
Composites Interoperability
Optimal CATIA PLM Usability for Composites Design
Workbench Description
Menu Bar
Parameters Toolbar
Preliminary Design Toolbar
Import Laminate Toolbar
Plies Toolbar
Analysis Toolbar
Manufacturing Toolbar
Data Export Toolbar
Wireframe Toolbar
GSD Toolbar
Specification Tree
Glossary
Index
* توجه: کاربران نگران زبان انگلیسی کتاب نباشند. حتی کاربرانی که سر انگشتی زبان انگلیسی یاد دارند قادر خواهند بود از این کتاب بهره کافی را ببرند. لازم به ذکر است که آموزش طراحی کامپوزیت ها (Composites Design) در نرم افزار CATIA در این کتاب به صورت قدم به قدم (Step to Step) همراه با تصاویر واضح و رنگی می باشد.
جهت دانلود آموزش طراحی کامپوزیت ها (Composites Design) در نرم افزار CATIA برلینک زیر کلیک
نمایید:
آموزش کتیا، طراحی کامپوزیت ها (Composites Design) در نرم افزار CATIA
:: موضوعات مرتبط: Sheet Metal Design، Shape Design & Styling، All Environment، Important Points، ،